Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

SVIN og Tvivler kradser i den danske folkesjæl med støjende og kantet musik

To aktuelle udgivelser skubber til dansk selvtilstrækkelighed og musikalsk vanetænkning med en blanding af jazz, punk, avantgarde og poesi
Udgangspunktet for det danske band SVIN’s nye album ’Introducing SVIN’ er det instrumentale. Båret frem af saxofon, guitar og trommer lyder det på én gang som både jazz, heavy metal og soundtracket til en horrorfilm.

Udgangspunktet for det danske band SVIN’s nye album ’Introducing SVIN’ er det instrumentale. Båret frem af saxofon, guitar og trommer lyder det på én gang som både jazz, heavy metal og soundtracket til en horrorfilm.

Kristoffer Juel

Kultur
29. juli 2022

Når der i madopskrifter står ’stegt som vildt’, har jeg bemærket, at det ofte bare betyder, at der rulles bacon rundt om et andet stykke kød. Det danske band SVIN kan på den måde siges at være en form for jazzorkester stegt som vildt. For grundsubstansen er en slags jazz, men så kommer man denne jazz i et svøb af SVIN – og vupti: du står med en musikalsk ret, der dufter og smager af både ekspressionistisk rock og punk!

Trioens syvende album har lidt spøjst fået titlen Introducing SVIN – måske som en indikator af, at bandet her stræber efter at udfolde hele deres arsenal af virkemidler. Det er også den produktive trios andet album på bare et år, da de indledte 2022 med at udsende det ambitiøse værk Elegi i samarbejde med Aarhus Sinfonietta. Et samarbejde, der viste en mere stemningsfuld side af SVIN, men som nu altså allerede følges op af en tilbagevenden til kernedyderne, skønt Introducing SVIN også byder på kreative samarbejder – blandt andet i form af vokale bidrag fra Bisse og Marie Eline Hansen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her