Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

The Smile vendte både rocken og smilet på hovedet til mesterlig koncert

Thom Yorke dansede overraskende meget på scenen, og Radiohead-sideprojektet The Smile bød på en musikalsk fest for de fremmedgjorte og introverte – med en elastisk rytmefornemmelse og en gribende vaklen mellem det aparte og det yndefulde
Med overlegen musikalitet piller de tre medlemmer i supergruppen The Smile rocken fra hinanden og sætter den sammen igen på en ny og spændende facon. Det demonstrerede de fredag aften i Arena-teltet på Roskilde Festival.

Med overlegen musikalitet piller de tre medlemmer i supergruppen The Smile rocken fra hinanden og sætter den sammen igen på en ny og spændende facon. Det demonstrerede de fredag aften i Arena-teltet på Roskilde Festival.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
2. juli 2022

Smilet er den korteste afstand mellem mennesker, sagde Victor Borge vistnok, men den engelske supergruppe The Smile, der lige op til Roskilde Festival har udsendt deres fremragende debutalbum, A Light For Attracting Attention, viser, at smilet også er et særdeles ambivalent rum, der faktisk kan skabe uro og en følelse af ulmende fare.

Selv om The Smile er et nyt band, er det ikke hvem som helst, der står bag. Thom Yorke og Jonny Greenwood er to af de bærende kunstneriske kræfter i Radiohead, som tidligere har fejret triumfer på Roskilde Festival, og som har været svære at undgå, hvis man har haft den mindste interesse for nysgerrig rock de seneste 30 år. Thom Yorke skulle da også have gæstet Roskilde Festival som solist i 2020.

I mellemtiden er The Smile så opstået med trommeslager Tom Skinner som tredje medlem. Han gæstede Roskilde Festival i 2019 med det fremragende jazzorkester Sons of Kemet. Og selv om han ikke er helt så kendt et navn som de to andre, så er hans groovy trommespil afgørende for The Smiles lyd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her