Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Erindringer: Per Schultz Jørgensen gør regnebrættet op

Efter at være blevet diagnosticeret med uhelbredelig kræft har børneforsker og psykolog Per Schultz Jørgensen skrevet en klog lille bog om, hvad der har formet ham

I sin fortælling knytter Per Schultz Jørgensen hele tiden sin egen livsbane til de omstændigheder, der forbinder ham med omgivelserne.

Sille Veilmark

Kultur
19. august 2022

Jeg har været meget optaget af psykolog Per Schultz Jørgensens måde at fortælle sin historie på. Bogen er kort, 142 sider, og den er opdelt i små afsnit, der koncentrerer sig om en begivenhed, som har haft betydning for hans videre bane gennem livet, et ’vendepunkt’ kalder han det.

På den måde knytter han hele tiden sin egen livsbane til de omstændigheder, der forbinder ham med omgivelserne, såvel de fysiske – hans kone og børn, kolleger, boligen, hans egen far og mor – som de intellektuelle og åndelige. Det giver bogen en lidt lakonisk, nøgtern tone, som er behageligt selskab, samtidig med at man føler sig tæt på ham, og der er noget at tænke over.

Og når man så til allersidst læser, at hele projektet er blevet sat i værk, efter at han har fået diagnosticeret uhelbredelig lungekræft, får man ikke så lidt respekt for hans stamina, hans måde at gør regnebrættet op på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her