Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Det er ikke just optimisme, der præger den jødiske forfatter Stefan Zweig

Strømmen af Stefan Zweig-bøger fortsætter heldigvis. Nu får vi hans fem religionsfilosofiske noveller samlet under titlen ’Legender’
Stefan Zweigs fem religionsfilosofiske noveller er blevet til i tidsrummet 1916 til 1936, altså fra midt i Første Verdenskrig og op til tre år efter Hitlers magtovertagelse.

Stefan Zweigs fem religionsfilosofiske noveller er blevet til i tidsrummet 1916 til 1936, altså fra midt i Første Verdenskrig og op til tre år efter Hitlers magtovertagelse.

Ullstein bild

Kultur
19. august 2022

Det er ikke optimisme, der præger den jødiske forfatter Stefan Zweigs fem religionsfilosofiske noveller, samlet under titlen Legender, en betegnelse, han selv gav dem. De er blevet til i tidsrummet 1916 til 1936, oplyses det i bogens indledning, altså fra midt i Første Verdenskrig og op til tre år efter Hitlers magtovertagelse, men altså før Anschluss i 1938, hvor Hitler annekterede Zweigs fædreland, Østrig. Selv flygtede Zweig i 1934, slog sig ned i England og blev engelsk statsborger. Efter udbruddet af Anden Verdenskrig nåede han via New York, Argentina og Paraguay til Brasilien. Her begik han og hans anden hustru Lotte i 1942 selvmord i fortvivlelse over fremtidsudsigterne for Europa og den europæiske kultur.

»Jeg finder det bedre i rette tid og med hævet hoved at afslutte et liv, hvor intellektuelt arbejde betød den reneste glæde og personlig frihed det største gode på jorden,« skrev han. Hans selvbiografi Verden af i går udkom posthumt i 1942.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her