Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Kogonadas smukke sci-fi-drama, ’After Yang’, udforsker minder og menneskers natur

Kogonadas ’After Yang’ med Colin Farrell som svarsøgende fremtidsfar er et stilfærdigt smukt sci-fi-drama, som bruger små midler og visuel præcision til forsigtigt at prikke til lidt større spørgsmål
Lille Mika (Malea Emma Tjandrawidjaja) sammen med sin ’storebror’, Yang (Justin H. Min), i Kogonadas smukke science fiction-drama ’After Yang’.

Lille Mika (Malea Emma Tjandrawidjaja) sammen med sin ’storebror’, Yang (Justin H. Min), i Kogonadas smukke science fiction-drama ’After Yang’.

Angel Films

Kultur
25. august 2022

Før den sydkoreanskfødte amerikanske instruktør Kogonada kastede sig over spillefilmen, var han pioner inden for videoessays om frem for alt filmæstetik. Han analyserede i visuel form for eksempel brugen af point-of-view-skud i Breaking Bad eller Hirokazu Kore-edas særlige skildring af hverdagen og fik efterhånden stadigt flere bestillingsopgaver, blandt andet med at lave videoessays som supplement til genudgivelser på dvd og Blu-ray af klassiske film af The Criterion Collection.

På kogonada.com kan man finde en fascinerende samling af hans filmiske analyser, som handler om hænder i Robert Bressons film, øjne i Alfred Hitchcocks, Wes Andersons brug af symmetri eller Ingmar Bergmans brug af spejle.

Instruktøren foretager også fokuserede punktnedslag i film af Aronofsky, Godard, Kubrick og Ozu og fremviser særtegn ved neorealismen. Kogonada brænder for filmkunsten og formår med sin visuelle formidlingsform forførende at stille skarpt på æstetiske elementer i enkelte film såvel som at drage paralleller mellem tider og værker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her