Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

De er konservative og kristne, men alligevel accepterede de liderbassen Donald Trump

Hvordan er et af verdens ældste og største partier blevet til en hadefuld disinformationsmaskine, der lover fuld loyalitet over for en antidemokrat? Ny bog er en historisk anatomi af det republikanske partis inderside
Der er et utal af bøger om Trump og om det amerikanske demokratis tilstand. Styrken (og til tider svagheden) ved ’Insurgency’ er, at den fokuserer mere snævert på Det Republikanske Parti.

Der er et utal af bøger om Trump og om det amerikanske demokratis tilstand. Styrken (og til tider svagheden) ved ’Insurgency’ er, at den fokuserer mere snævert på Det Republikanske Parti.

Rebecca Noble

Kultur
19. august 2022

Kort tid før en vred mængde mennesker stormede den amerikanske kongres, stod præsident Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., på scenen og beskyldte sit eget partis folkevalgte medlemmer for illoyalitet. »Dette er ikke længere Det Republikanske Parti,« råbte han til mængden. »Det er Donald Trumps republikanske parti.« Mens flokken stormer Kongressen udefra, sidder der indenfor politikere, der har støttet og opmuntret flokken i dens tro på, at både systemet og deres eget parti er forrædere.

Det er en af scenerne i en ny bog af journalisten Jeremy W. Peters. Bogen handler om, hvad ’Donald Trumps republikanske parti’ vil sige. Hvor meget er det stadig Det Republikanske Parti, og hvor meget er det Donald Trumps parti – og er der virkelig forskel på partiet, som det var, og partiet som det nu er? Som Peters siger lige efter scenen ovenfor: »I det store og hele bragte Trump ikke noget med ind i Det Republikanske Parti, der ikke allerede var der.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Jensen

Naturligvis - slet ikke svært at forstå: Målet helliger midlet.

Og Trump er bare midlet til at komme til magten - han var bl.a. værktøjet til at ændre Højesteretten.

Peter Beck-Lauritzen, uffe hellum, erik jensen, Anne-Marie Esmann og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Konservatisme går ud på at erobre magten med alle midler, intet andet, det skal man bare vide.
https://pages.gseis.ucla.edu/faculty/agre/conservatism.html

Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
fin egenfeldt

Udmærket; men jeg synes desværre ikke jeg blev ret meget klogere! Det kan da ikke bare være råddenskaben der breder sig!?

Jeppe Lyngsø Bundgaard

Republikanere og demokrater ligger begge så langt ude på højrefløjen, at de begge må betragtes som Konservative.

Torben Arendal og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

-grab them by the pussy! Så er niveauet lagt. Selv blandt de kristne, religiøse eller scientologi, er det tabu, men ok, sålænge det er skjult for offentligheden!
Moral er godt, dobbel moral er dobbelt så godt.
Jo, der er råddenskab og jo mere man søger, des værre bliver det!