Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Lizzos nye album er en selvkærlighedsbombe

Sangene på ’Special’ handler om angst, kærlighedssorger og forholdet til ens krop. Men den amerikanske popstjerne Lizzo synger og rapper om de ting med en stolthed, der får dem til at fremstå som store værdier. Værdier, der skal fejres, og som hun nok skal sørge for også bliver det
Højdepunktet på lizzos nye album er det 80’er-inspirerede diskonummer »2 Be Loved (Am I Ready?)«, der er blevet et af sommerens store dansegulvshits. Fotoet er fra musikvideoen til netop det nummer.

Højdepunktet på lizzos nye album er det 80’er-inspirerede diskonummer »2 Be Loved (Am I Ready?)«, der er blevet et af sommerens store dansegulvshits. Fotoet er fra musikvideoen til netop det nummer.

Planet Photos

Kultur
18. august 2022

Elsk dig selv. Det er et motto, som mange berømte musikere lader til at leve efter, sådan som de forkæler sig selv med mad, tøj, rejser og luksusvillaer. Hos os almindelige mennesker klinger det mere hult – for vi kan finde et væld af utilfredsstillende ting ved livet og ved os selv, især så længe vi sammenligner os med berømthederne. Men det er heller ikke på den måde, at Lizzo mener, vi skal vise os selv kærlighed.

Det, den amerikanske popstjerne synger og rapper så insisterende om, er en dybere selvkærlighed. En kropspositivisme i sin reneste form. Hun vil vise, at man er værdig til kærlighed, uanset hvem man er, og hvordan man ser ud. Og det er et budskab, som vi i vores moderne, filtrerede virkelighed i den grad har brug for at høre.

Lizzo fik sit gennembrud med albummet Cuz I Love You, der afslørede hende som en elskovssyg serenadesanger – henvendt til sig selv. Nu er hun klar med det nye album, Special, der er endnu en selvkærlighedsbombe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her