Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Nope’ er en hæsblæsende ufofilm om underholdningsindustri og opmærksomhedshunger

Jordan Peeles tredje film må regnes som hans tredjebedste, hvis man holder af narrativ stringens og tydelige pointer, men som hans bedste, hvis man foretrækker at få fyret referencer, symboler og spektakulære rumvæsner i hovedet
Da de to søskende O.J. (Daniel Kaluuya) og Emerald (Keke Palmer) opdager, at himlen over deres konkurstruede hestestutteri har besøg fra det ydre rum, sætter de sig for at fange ufoen på film. Undervejs får de assistance af den selvmedlidende ufo-entusiast Angel (Brandon Perea, yderst th.)

Da de to søskende O.J. (Daniel Kaluuya) og Emerald (Keke Palmer) opdager, at himlen over deres konkurstruede hestestutteri har besøg fra det ydre rum, sætter de sig for at fange ufoen på film. Undervejs får de assistance af den selvmedlidende ufo-entusiast Angel (Brandon Perea, yderst th.)

Universal Pictures

Kultur
18. august 2022

Jordan Peeles tredje film, Nope, er mindst lige så uforudsigelig og overvældende som de to gysere Get Out (2017) og Us (2019), der har gjort den forhenværende sketchkomiker til en af tidens mest bemærkelsesværdige filminstruktører.

Den skildrer det afroamerikanske søskendepar O.J. (Daniel Kaluuya) og Emerald (Keke Palmer), hvis familie gennem generationer har opdrættet og trænet heste til filmbranchen i Hollywood. En dag bliver deres far ramt af en mønt, der falder ned fra himlen, og dør, og i tiden efter er det ikke kun sorg, men tilstedeværelsen af et mystisk flyvende objekt fra det ydre rum, der plager den mutte hestetræner O.J. og den flyvske Emerald.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her