Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ny bog leverer hård kritik af Elon Musks og Silicon Valleys ideer om fremtidens transport

Silicon Valleys fortælling om, at deres teknologier er neutrale er en »eliteprojektion«, argumenterer ny bog. Teknologierne, der udvikles, som den selvkørende elektriske privatbil, afspejler elitens ønsker og behov frem for alt
Elon Musk er, ifølge forfatteren til ’Road to Nowhere’, langt mindre optaget af at afværge klimakatastrofen eller fikse trafikproblemer end han er af at forberede sig på en usikker fremtid.

Elon Musk er, ifølge forfatteren til ’Road to Nowhere’, langt mindre optaget af at afværge klimakatastrofen eller fikse trafikproblemer end han er af at forberede sig på en usikker fremtid.

Jae C. Hong

Kultur
19. august 2022

Verdens rigeste mand, Elon Musk, har det seneste årti solgt millioner af dyre luksusbiler til den vestlige verdens selvforståelsesmæssigt mest progressive typer fra Silicon Valley til Vejle. En Tesla i indkørslen ikke blot tegn på økonomisk overskud, men tillige et vink om, at man ligger helt ude i overhalingsbanen på den grønne omstillings ottesporede motorvej. Men hvis man spørger den Canadiske techkritiker, Paris Marx, som er vært på den populære podcast Tech Won’t Save Us samt aktuel med bogen Road to Nowhere: What Silicon Valley Gets Wrong about the Future of Transportation, så er flere dyre elbiler som Tesla ikke vejen frem mod en grønnere fremtid, snarere tværtimod.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Tænk hvordan det gik med luftfarten, som i begyndelsen var forbeholdt grever og baroner. Dengang kunne almindelige mennesker ikke forestille sig, at det en dag var deres børnebørn, der i hobetal skulle tage på weekend tur med en airbus til NewYork. Det gør de så heller ikke mere, men det er en anden historie.

Morten Balling

Jeg indrømmer ærligt at jeg er vild med Mars. Bla. har planeten en canyon kaldet Valles Marineris, som kan få Grand Canyon til at ligne en pyttelille ridse. Mars har solsystemets højeste vulkaner, og der skal nok vise sig at være en form for encellet liv under overfladen.

Men Mars er også et ekstremt barsk sted. Hvis man tager til Mars er det for at nyde udsigten indtil planeten ret hurtigt tager livet af en. Jeg skal ikke afvise at udsigten er det værd.

Enhver tanke om at terraforme Mars er komplet absurd. Menneskeheden har den stenkugle i det ydre rum vi blev "tildelt", og vi kommer ikke væk herfra.

Elon er god til at sælge håb og drømme. Fornægtelse og ønsketænkning.