Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Nytænkende hiphop fra 700 Bliss dundrer af lydeksperimenter og politisk aktivisme

Med debutalbummet ’Nothing To Declare’ viser Philadelphia-duoen 700 Bliss, at nogle af de vigtigste, politiske kunstprojekter i øjeblikket skal findes inden for klubmusikken
Mødet mellem Moor Mothers stemme og DJ Harams beats i duoen 700 Bliss er fascinerende og eksplosivt som fyrværkeri.

Mødet mellem Moor Mothers stemme og DJ Harams beats i duoen 700 Bliss er fascinerende og eksplosivt som fyrværkeri.

Isha Walia

Kultur
6. august 2022

Som duoen 700 Bliss virker de to i forvejen rå og markante musikere DJ Haram og Moor Mother uhyggeligt stærke. De har fundet sammen i den amerikanske by Philadelphia og skabt et fælles projekt, som nu har resulteret i debutalbummet Nothing To Declare. Men titlen er misvisende, for 700 Bliss har i den grad noget at deklarere. Deres nytænkende hiphop dundrer af genrebrydende lydeksperimenter og politisk aktivisme.

Eksplosivt møde

Haram’ er arabisk for noget syndigt eller forbudt. Og den slags elektronisk musik, som Zubeyda Muzeyyen spiller og producerer under navnet DJ Haram, er også forbudt i nogle af verdens mest konservativt regerede lande. Muzeyyen valgte navnet som en sarkastisk kommentar til de mennesker, der har en mening om hende – hun er nemlig både muslim, queer og DJ, og den kombination er der mange, der ser skævt til, både blandt konservative og mere frisindede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her