Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Poesi er en ufrivillig flaskepost, en kalvs profetier, et tærskeldrama og sætningsanalyse

De fire første stærkt poetiske hæfter i forlaget OVBIDATs nye serie med Lucia Odoom, Gry Stokkendahl Dalgas, Christoffer Thunbo Pedersen og Olga Liv Bruun gør opmærksom på musik, der kommer gennem væggen og usynlige sætningsled
De fire første stærkt poetiske hæfter i forlaget OVBIDATs nye serie med Lucia Odoom, Gry Stokkendahl Dalgas, Christoffer Thunbo Pedersen og Olga Liv Bruun gør opmærksom på musik, der kommer gennem væggen og usynlige sætningsled

Katrine Bælum

Kultur
12. august 2022

Forlaget OVBIDAT er godt i gang med en håndsyet serie af hæfter på hver cirka 20 sider med kartonomslag i farver, der ligner mine klippe-klistre-dage i skolen: Lyslilla er Gry Stokkendahl Dalgas’ lange digt Kudan; eller Kalven, lysegrøn er Christoffer Thunbo Pedersens drama Ved porten over broen til gangene, mørkerød er Olga Liva Bruuns Grammatik i praksis 1: Lommesyntaks (uden anden genrebetegnelse) og beige eller rosa Lucia Odooms digt i fem afsnit, Sange fra andre rum. Digter Rolf Sparre Johansson står bag OVBIDAT, der i øvrigt står for Organiseret Vold Begået Imod Den Almindelige Tale.

Der er meget godt at sige om alle fire hæfter, for eksempel er jeg utrolig glad for den måde, Lucia Odoom bruger musikreferencer til at skabe stemning, sammenhæng og forbindelser mellem det store rum, universet, og de helt små, vi befinder os i som individer. Jeg er desuden glad for, at jeg har haft David Bowies »Thursday’s Child« på hjernen og på anlægget i et par uger nu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her