Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Smadremandens perfiditeter renser rummet bedre end nogen håndsprit

Zirkus Nemo har måske aldrig været så velafbalanceret som i år. Med Søren Østergaard som mesterløgner i den anarkistiske manege – og Tommy Kenter som stille klovn

Smadremanden er tilbage med vidunderligt meget vrede i Søren Østergaards utæmmede skikkelse i årets bragende forestilling hos Zirkus Nemo.

Steen Brogaard

Kultur
8. august 2022

Lykkefølelsen breder sig i Zirkus Nemo. For Søren Østergaard er i topform som zirkusdirektør efter to års ufrivillig coronapause. Han dukker op i sine selvopfundne, ikoniske skikkelser – fra Smadremanden til Målermanden – med sine forskellige, ikoniske tandsæt. Men alle med samme charmerende farlighed. For Søren Østergaard satser maks, når han står foran et publikum. Hver gang.

Årets zirkusforestilling Ud i universet er måske den mest velafbalancerede forestilling til dato. Alt bliver maksimalt eksekveret: ord, akrobatik, tryl og klovneri. Og alt er tilsat underdrevet zirkusorkesterblær fra de håndplukkede musikere i Frans Baks muntre mix af sørgmodige fædrelandssange, ilter jazz, nostalgiske verdensrytmer og drilsk klezmer.

I Zirkus Nemo er der ingen globalpolitiske analyser eller klimabekymrede formaninger. Det er ikke nødvendigt. For Zirkus Nemo formår at skabe sceniske øjeblikke, der indkapsler imponerende meget om, hvad det vil sige at være menneske i verden lige nu i 2022. I følelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her