Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Store sangstemmer løftes af nænsomme samarbejder

Nye duosamarbejder mellem Suedes Bernhard Butler og skuespiller Jessie Buckley samt Cocteau Twins’ Elizabeth Fraser og Massive Attacks Damon Reece viser styrken i musikalsk dialog og byder samtidig på ypperlig vokalkunst, der gør verden til et lidt smukkere sted at være
Bernhard Butler og Jessie Buckley optræder sammen under navnet Buckley and Butler

Bernhard Butler og Jessie Buckley optræder sammen under navnet Buckley and Butler

EMI Records

Kultur
12. august 2022

Selv om det store kommercielle gennembrud for det engelske band Suede kom med deres tredje album, Coming Up (1996), som de netop har turneret med i Danmark, så er der hos mange tidlige fans enighed om, at de kunstnerisk toppede på de to første plader, hvor den kreative akse blev udgjort af sanger Brett Anderson og guitarist Bernhard Butler. Det gælder også for undertegnede, som nærmest var besat af Butlers spil og i grunden også havde en teori om, at nok var Anderson det flamboyante midtpunkt i bandet, men Butler var den egentlige musikalske arkitekt.

Den teori blev dog udfordret, da Butler allerede inden udgivelsen af mesterværket Dog Man Star (1994) skred og kastede sig ud i en monumentalt undervældende solokarriere. Den musikalske dekadence fra Suede blev forladt til fordel for en forceret autenticitet med inspiration fra blandt andre Neil Young og Nick Drake.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

Har perlerækken om halsen!