Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Tintin og hajsøen’ er et bizart produkt

Tintins skaber Hergé havde intet med ’Hajsøen’ at gøre, og den har da også ligget på is på dansk siden 1996. Nu forsøger forlaget Cobolt sig med en andenudgave
Tintins skaber Hergé havde intet med ’Hajsøen’ at gøre, og den har da også ligget på is på dansk siden 1996. Nu forsøger forlaget Cobolt sig med en andenudgave

Forlaget Cobolt

Kultur
2. september 2022

Tintin og hajsøen er det ultimative, apokryffe værk om reporteren med den orange hårtop, hadet og omdiskuteret af den klassiske tegneseries fans. På dansk blev den oprindeligt udgivet som del af den nummererede række af klassiske album, til trods for at Tintins skaber Hergé intet havde med den at gøre, og mens det kanoniske værk i ét væk er blevet genoptrykt, har Hajsøen på dansk ligget på is siden 1996. Nu forsøger forlaget Cobolt sig med en andenudgave …

Det er et bizart produkt. En tegneserie fra 1973 baseret på en animationsfilm af samme navn fra året før. Den iscenesætter Tintin, Terry, Haddock, Tournesol og de andre i noget, der ligner Hergés klare konturlinje, men tegnet af fra animationens transparente celluloseark på douce malede baggrunde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her