Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

To selvoptagede skuespillere bekriger hinanden i den satiriske ’Official Competition’

Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez giver den gas som selvoptagede filmfolk i den morsomme ’Official Competition’, der handler om filmverdenens og skuespilfagets skyggesider
Filminstruktøren Lola (Penélope Cruz) har nogle meget specielle måder at øve med sine skuespillere, Félix (Antonio Banderas) og Iván (Oscar Martinez), på i filmsatiren ’Official Competition’.

Filminstruktøren Lola (Penélope Cruz) har nogle meget specielle måder at øve med sine skuespillere, Félix (Antonio Banderas) og Iván (Oscar Martinez), på i filmsatiren ’Official Competition’.

Scanbox Entertainment

Kultur
1. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den spanske rigmand Humberto Suárez (José Luis Gómez) er lige fyldt 80, og selv om han er respekteret for sit forretningstalent – han har arbejdet sig op fra at have ingenting til at have alting – føler han alligevel, at der mangler et eller andet, han for alvor vil blive husket for. Én mulighed er at bygge en bro, opkalde den efter sig selv og så give den til staten. Men endnu bedre vil det være at finansiere en film med en anerkendt instruktør bag kameraet og Spaniens største skuespillere foran.

Og sådan bliver det i den spanske filmsatire Official Competition: Suaréz køber rettighederne til en Nobelprisvindende forfatters bog og hyrer Lola Cuevas (Cruz) til at instruere den. Hun har vundet flere priser for sine film, blandt andre en Guldpalme i Cannes, og hun ved præcis, hvem der skal spille hovedrollerne i filmen om to brødre på kant med hinanden: Iván Torres (Martinez) og Félix Rivero (Antonio Banderas). Hvor Iván er spansk teater og skuespils store mester, er Félix verdensstjernen, der føler sig lige så godt hjemme i Hollywood som i Spanien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her