Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

‘Trainwreck: Woodstock ’99’ er et fascinerende portræt af en kæmpefiasko, der var typisk for sin tid

Netflix’ dokumentarserie om det forfejlede forsøg på at genoplive Woodstock 30 år efter, at den legendariske musikfestival fandt sted, sætter ikke 90’erne i noget særligt godt lys
Skraldet flød overalt, da 250.000 mennesker 30 år efter den oprindelige Woodstock festival samledes i den samme delstat. Nu er der kommet en Netflix-dokumenter om begivenheden.

Skraldet flød overalt, da 250.000 mennesker 30 år efter den oprindelige Woodstock festival samledes i den samme delstat. Nu er der kommet en Netflix-dokumenter om begivenheden.

Netflix

Kultur
13. august 2022

Få kulturhistoriske begivenheder er i nærheden af at være lige så legendariske som den musikfestival, der blev afholdt fra den 15. til den 18. august 1969 i delstaten New York. Billederne fra Woodstock er ikoniske: 400.000 blide, glade hippier sammenstimlet på en kvægavlers græsgrønne marker, trippende og lyttende til nogle af de mest definerende musikere i deres generation, såsom Joan Baez, The Band, Janis Joplin og Jimi Hendrix.

Så var et nyt kapitel i musikhistorien og ungdomskulturens historie ligesom i gang.

30 år senere er 250.000 mennesker samlet i samme delstat til en festival, der også bærer navnet Woodstock og promoverer sig på arven fra 1969. Godt nok har man en af festivalarrangørerne fra dengang med på holdet, men det er ikke helt det samme. Tiderne har ændret sig, og det samme har præmisserne for at samle hundredtusindvis af mennesker til fri leg og hedonistisk fest. Netflix-dokumentaren Trainwreck: Woodstock ’99 fortæller i tre afsnit historien om den ændring og om, hvad der gik galt før, under og efter festivalen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kasper Pedersen

Roskilde 2022 - eller Smukfest?