Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Der er noget ufrivilligt karikeret over Netflix’ nye danske parforholdsthriller

I Barbara Topsøe-Rothenborgs filmatisering af Anna Ekbergs krimi ‘Kærlighed for voksne‘ til Netflix overgøres alle thrillergenrens faste elementer i en grad, så de tangerer det komiske
Christian (Dar Salim) kan ikke længere mærke sig selv i sit ægteskab med ungdomskæresten og er faldet totalt for kollegaen Xenia (Sus Wilkins). Hun bor skønt, og hendes forældre er vilde med ham. Det eneste problem i Netflix-thrilleren ’Kærlighed for voksne’ er, at Christians ekskone vil gøre alt for at holde på ham.

Christian (Dar Salim) kan ikke længere mærke sig selv i sit ægteskab med ungdomskæresten og er faldet totalt for kollegaen Xenia (Sus Wilkins). Hun bor skønt, og hendes forældre er vilde med ham. Det eneste problem i Netflix-thrilleren ’Kærlighed for voksne’ er, at Christians ekskone vil gøre alt for at holde på ham.

Andreas Bastiansen

Kultur
25. august 2022

At parforhold danner rammen om en markant andel af de drab, der foregår i Danmark, er en vigtig pointe og fungerer da også som en oplagt samfundsrelevant krog for thrilleren Kærlighed for voksne, der er lavet til Netflix og baseret på Anna Ekbergs roman af samme navn.

Filmen igennem hører man med jævne mellemrum den sprøde røst fra en erfaren politiefterforsker (Mikael Birkkjær), der fortæller sin voksne datter (Katinka Lærke Petersen) om en uopklaret sag, der stadig nager ham. Denne sag udfolder sig så i al sin spektakulære gru for ens øjne – kun afbrudt af, at man i glimt ser far og datter sidde over for hinanden ved et cafébord i en solbeskinnet have, mens han med maksimal patos forklarer partnerdrabets lommepsykologi. Man skal ikke regne med dybsindigheder – der er i stedet tale om replikker som denne, fremført med en ekstremt forceret intensitet:

»Det er ligesom med et dyr. Når der ikke er andre muligheder. Når han er trængt helt op i en krog. Når der ikke er andre muligheder. Så bider han fra sig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her