Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Bertel Haarders liv fortjener et anderledes dialektisk modspil end den her portrætbog

Ny bog om altmuligmanden Bertel Haarder, der et halvt århundrede i den grad har præget sin tid og sit land
Bertel Haarder, der igennem et halvt århundrede har præget sin tid og sit land, er her fotograferet på sit kontor på Christiansborg i 2017.

Bertel Haarder, der igennem et halvt århundrede har præget sin tid og sit land, er her fotograferet på sit kontor på Christiansborg i 2017.

Sigrid Nygaard

Kultur
16. september 2022

I mange henseender er Bertel Haarder (født 1944) idealet af en politiker, omend han ikke bryder sig om titlen, men hellere vil tituleres højskolemand. I et ikke desto mindre langt politisk liv: Som folketingsvalgt første gang i 1973, medlem af EU-parlamentet og minister i skiftende regeringer længere end nogen anden efter 1901, har Bertel Haarder inderligt engageret sig i tidens spørgsmål, meldt mere eller mindre klart ud og temperamentsfuldt taget de konflikter, der har kunnet betale sig.

Man skal vælge sine kampe med omhu, nederlagene har Haarder med sikker hånd valgt fra. I de store emner såsom undervisning, kultur og flygtninge og indvandring har man kunnet finde Haarder forrest i bussen, ofte med stærke standpunkter formuleret stejlt – og ikke altid lige underbygget – i utallige debatindlæg og anvendt effektivt i det politiske miljø. Og han har formuleret og anvist nye vinkler i sine debatbøger, hvor han i en egen selvcentreret proces til tider har skubbet allerede halvåbne døre længere op og fået omtale og position.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nils Viga Hausken

Højskolemand og højskolemand.......ingen i DK har nedlagt og slagtet så mange højskoler som Bertil Haarder!!