Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ditte Gieses nye bog handler om samliv og sex, men dens sigte er langt videre

Ditte Gieses måde at fremhæve den frihed på, der følger med en skilsmisse, er både indtagende, tapper og mulig under forudsætning af en frihedsfølelse, som selv min egen frigjorte generation næppe ville kunne leve op til
Ditte Giese vælger at fremhæve det gode ved vores mange skilsmisser.

Ditte Giese vælger at fremhæve det gode ved vores mange skilsmisser.

Tobias Foelsgaard

Kultur
16. september 2022

Hvis jeg havde haft en datter, måtte det gerne have været Ditte Giese. Hun er varm, erfaren, slagfærdig, modig og tapper, åbenmundet og oprigtigt fuld af gode råd til andre, der har været ude for at blive svigtet, at stå alene tilbage med børn, en økonomi i laser, og være fuld af bitterhed og raseri eller martyrfølelser. Alt dette forsøger hun at systematisere i bog ’Ulige uger’, der med udgangspunkt i erfaringerne fra sin egen skilsmisse, midt i sorgen over morens død, breder sig ud i en blanding af bekendelseslitteratur, selvhjælpsbog og ’sexkogebog’ med opskrifter en masse.

Det lyder måske en anelse skræmmende, men er tværtimod svært underholdende. Især lever den på, at den også er velskrevet. Ellers ville alle de gode råd nok have været lidt svære at komme igennem.

Nu er bogen åbenlyst ikke henvendt til en gammel kone som mig, men derved åbner den nogle ekstra dimensioner, som jeg ellers ikke ville have en chance for at få indblik i: nemlig næste generations erfaringer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her