Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

J.K. Rowlings vrede er overbevisende, men det er hendes roman ikke

Læsningen af den seneste krimi i den ellers vellykkede Strike-serie blev afbrudt af lange suk over, at J.K. Rowling nogensinde kom på Twitter
Jeg forstår J.K. Rowlings vrede over det, hun udsættes for, men jeg forstår ikke, hvorfor det skal gå ud over hendes romaner, skriver Anita Brask Rasmussen.

Jeg forstår J.K. Rowlings vrede over det, hun udsættes for, men jeg forstår ikke, hvorfor det skal gå ud over hendes romaner, skriver Anita Brask Rasmussen.

Justin Tallis

Kultur
23. september 2022

Det er svært at forestille sig omfanget af det had, forfatteren til de elskede Harry Potter-bøger bliver udsat for på daglig basis på særligt Twitter. I første omgang handlede det om måden, hun forvaltede sit eget skaberværk på. Forholdsvis uskyldige, men dog harmdirrende beskyldninger om, at der ikke var nok stærke kvinder i hendes magiske univers. At hendes ønske om fuld kontrol over alt det, hun selv havde fundet på, var sygelig og ødelæggende for hendes fans. At hun kun lancerede Fantastiske skabninger-filmfranchisen for at tjene endnu flere penge.

Men inden for de seneste par år har hadet nået et farligt niveau, fordi hun har blandet sig i den i Storbritannien så betændte debat om transkvinders rettigheder, der senest i denne weekend førte til voldelige sammenstød mellem demonstranter. J.K. Rowling er blevet bannerfører for de kvinder, der føler, at deres hårdt tilkæmpede frihed, tryghed og rettigheder er truet, hvis vi skal opgive tanken om, at der findes to køn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her