Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Lil Hawaii lyder konstant påvirket – af alkohol, af stoffer eller bare af, at livet er overvældende

I modsætning til mange store udenlandske rappere er det ikke så meget stofferne selv, som det er den ængstelighed, man bruger stofferne til at dæmpe, der gennemsyrer Lil Hawaiis seneste to album, der udgives af hiphopkollektivet 25/8
Lil Hawaii lyder på hans seneste to album, som om han konstant er påvirket af noget – af alkohol, stoffer, eller bare af at livet er overvældende.

Lil Hawaii lyder på hans seneste to album, som om han konstant er påvirket af noget – af alkohol, stoffer, eller bare af at livet er overvældende.

25/8 (fra musikvideo til »Onde Tvilling« af Lil Hawaii)

Kultur
28. september 2022

Krydser, xans, xanny, kært barn har mange navne. Og Xanax er et kært barn for mange i dag. Egentlig er det en receptpligtig medicin mod angst, nærmere bestemt en form for benzodiazepiner, der som bekendt udskrives til flere end nogensinde før. Men det er også et rusmiddel, som mange musikere fra generation Y og Z ynder at indtage og skrive om (hør bare »xanny« fra popfænomenet Billie Eilish eller hiphopstjernen Frank Oceans »Super Rich Kids«).

Hos især rappere virker stofferne nærmest som moderne muser. De er vigtige for den musikalske arbejdsproces, og de hyldes i musikken. Hos danske Lil Hawaii er både tekst og lyd også stærkt påvirket af rusen fra stofferne. Men hans seneste to album, Min egen verden og Mig mod mig, viser også, at man godt kan være poetisk, selv om man er lidt snalret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her