Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Maria Stenz synger livet frem i en gennemmusikalsk kabaret på Teatret ved Sorte Hest

Øjnene vil ikke slippe Maria Stenz’ læber i en forestilling, der behandler livets granatchok
Fællesskabet mellem de tre skuespillere blomstrer i forestillingen ’Inden vi dør synger vi en sang’.

Fællesskabet mellem de tre skuespillere blomstrer i forestillingen ’Inden vi dør synger vi en sang’.

Robin Skjoldborg

Kultur
5. september 2022

Inden vi dør synger vi en sang er en ret dødsfokuseret titel. Men denne kabaret er så gennemmusikalsk og levende, at det er en fryd. For livslysten driver forestillingen frem med et elegant og vidtspændende potpourri fra sangskatten. Fra salmer til Giro 413-hits – og fra PH til Anne Linnet. Med de supermusikalske skuespillere Maria Stenz, Camilla Bendix og Peter Oliver Hansen som harmonisk og generøst trekløver på Teatret ved Sorte Hest.

Maria Stenz er forunderlig. Hun er så smuk, som hun står dér rank og spinkel med sine brune øjne og synger, så man har svært ved at tro, at hun faktisk nu er fyldt 82 år. Øjnene vil ikke slippe hendes læber. Det vil ørerne heller ikke.

»Hvor er alle drømmene, du drømte?« synger hun betagende. Akkurat som hun åbenbart gjorde det i 1973, hvor denne sang blev hendes store gennembrud. Det vilde er, at hun har holdt fast i sin talende sang – med et åndedræt, der ligger naturligt og tænksomt nede under sangen. Akkurat lige som hendes tale, der har en skøn og selvironisk frasering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her