Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Når tørken knitrer og bliver til flammer i teatret

Ilden blusser skæbnesvangert i Svalegangens præcise teaterfortolkning af ’Den Store Brand’, der handler om menneskeskæbner i to små byer på hver side af en bæk, der vokser til en rivende flod. Og om en solsort, der dratter død ned fra himlen
Ildskæret er hæsligt smukt i klimaforestillingen ’Den store brand’ på Svalegangen.

 

Ildskæret er hæsligt smukt i klimaforestillingen ’Den store brand’ på Svalegangen.

 

Montgomery, Creative Zoo

Kultur
20. september 2022

Roland Schimmelpfennigs replikker lyder som ingen andens. For fortællerstemmen hos den nu 54-årige tyske dramatiker fra Göttingen rummer en mytisk ro. Her er en skæbnesvanger viden, der nærmer sig det bibelske, og her er gentagelser af detaljer, man ikke kan glemme. Hos Schimmelpfennig dratter en fugl klaskende til jorden – en solsort, der er død af tørst under himlen.

Hans dramatik beskriver ofte forholdet mellem mennesker, der ikke selv lægger mærke til, hvor meget de undertrykker hinanden. Og hans poetiske replikker betragter ofte disse mennesker udefra med en næsten guddommelig menneskeindsigt. Sørgmodig og på grænsen til patos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her