Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Ny film undersøger, hvad der sker, hvis vores seksuelle væsen omfavnes uden dom og forbehold

Kammerspillet ’Held og Lykke, Leo Grande’ har Emma Thompson i hovedrollen som en seksuelt umoden enke, der opsøger en eskortmand for at få vækket sin lyst. Filmens fire møder med en ung og omfavnende fyr er en gave til samtalen om lyst og seksualitet
I alt fire væsensforskellige møder bliver det til mellem den tidligere skolelærer Nancy Stokes (Emma Thompson) og eskortmanden Leo Grande (Daryl McCormack).

I alt fire væsensforskellige møder bliver det til mellem den tidligere skolelærer Nancy Stokes (Emma Thompson) og eskortmanden Leo Grande (Daryl McCormack).

Scanbox

Kultur
22. september 2022

»Så du kan lide musik ... af nogle folk,« konkluderer Nancy Stokes i et håbløst forsøg på at konversere med Leo Grande.

Ja, det er en akavet situation med kejtet samtale, når man som midaldrende enke har booket en eskortmand til at være den anden mand nogensinde, man har sex med.

Den afdøde ægtemand var ikke nogen succes. Det var rutine og hurtigt overstået. Han ville ikke have oralsex, det anså han som fornedrende for ham. Han ville heller ikke give oral nydelse, det anså han også som fornedrende for ham. Orgasmen er ukendt land for den tidligere skolelærerinde, ja, i det hele taget er hendes seksualitet et klaviatur, hun aldrig har rørt.

Australske Sophie Hydes strålende film Held og lykke, Leo Grande handler om først at udforske sin seksualitet, når man er en kvinde i 60’erne. Til det formål er den unge Leo Grande den perfekte hjælper, guide, terapeut. »Længsler er aldrig trivielle,« som han siger til Stokes. Det er en god begyndelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her