Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Nysgerrigheden driver de fire kvindelige fotografer, der portrætteres i ’Verden er uskarp’

Fire fremragende, danske, kvindelige fotografer portrætteres poetisk og empatisk i Iben Haahr Andersens nye, fine dokumentarfilm ’Verden er uskarp’

En ung Marianne Engberg med et af sine hjemmelavede knaphulskameraer. Foto: Marianne Engberg

Kultur
29. september 2022

De fire kvinder var pionerer og eventyrere, og de drog ud i verden – både den langt fra og den tæt på – for at fotografere og dokumentere den med deres kameraer. Og nu har de fået deres egen film, Verden er uskarp, der fortæller en del af deres historie. De fire er Else Tholstrup, Nanna Bisp Büchert og Marianne Engberg, der alle tre er over 80 – Else Tholstrup hele 93 – og stadig aktive med deres kameraer, og Tove Kurtzweil, der døde i 2018.

Det er nok de færreste, der kender de fire kvinder og deres omfangsrige fotografiske arbejde, men de er alle i dén grad værd at kende. Som ganske ung rejste Engberg sammen med sin mand til New York, hvor hun i mange år arbejdede som reklamefotograf, inden hun gik solo og udviklede sin helt egen måde at fotografere på ved hjælp af hjemmelavede knappenålslinser og genstande, gerne af plastik, som hun finder på gaden og ved vandet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

at ikke mange kvindelige fotografer er repræsenteret på landets museer

NEJ og heller ikke mange mænd - hvis vi taler om Danmark

FOTOGRAFI er jo ikke kunst !!!!!!

finn