Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Odin Teatrets eminente slutforestilling er én lang teaterbegravelse

Teatertyrens horn skinnede af guld i Eugenio Barbas sidste forestilling for Odin Teatrets enestående ensemble. Imens piblede tårer ud ad teaterredaktør Anne Middelboe Christensens øjne og ætsede gule striber ned over hendes kinder. Et lykkeligt dødsøjeblik
Teaterinstruktøren Eugenio Barba på scenen sammen med skuespilleren Roberta Carreri i rollen som kvinden, der begraver de døde, i ’Theben på den gule febers tid’ hos Odin Teatret.

Teaterinstruktøren Eugenio Barba på scenen sammen med skuespilleren Roberta Carreri i rollen som kvinden, der begraver de døde, i ’Theben på den gule febers tid’ hos Odin Teatret.

Rina Skeel

Kultur
16. september 2022

Sorgens gule farve ætser tilskueren hos Odin Teatret. Gul er sygdommens og misundelsens farve. Og gul er den samlende farve i slutforestillingen af den nu 85-årige instruktør Eugenio Barba for Odin Teatrets skuespillerensemble.

Barba skabte Odin Teatret i Oslo i 1964, og i 1966 fik han sit gruppeteater til Holstebro, hvor det legendariske teaterunivers under navnet Nordisk Teaterlaboratorium opstod. Men nu er epoken slut. Barba har trukket sig som kunstnerisk leder af Odin Teatret. Nordisk Teaterlaboratorium fortsætter, men mest ved at huse gruppeteatre og internationale projekter under Per Kap Bech Jensens ledelse. Odin Teatrets premiere på Theben på den gule febers tid i mandags i Holstebro var Barbas forestilling nummer 80. Hans sidste for ensemblet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her