Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Ozzy Osbourne forsøgte at forlade rock’n’roll allerede før han debuterede

For den engelske sanger Ozzy Osbourne har rock’n’roll altid på én gang været en frelse og et galehus, man ikke kan slippe væk fra. Den tvetydighed har gjort ham til en af heavy metals mest berømte, men også atypiske stemmer. På sit nye album, ’Patient Number 9’, genbesøger han galehuset. Information anmelder og tegner et portræt

Ozzy Osbourne var fra begyndelsen en atypisk heavy metal-sanger

Ilpu Musto

Kultur
16. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er næsten i sig selv blevet en kliché med aldrende rockstjerner, der drager ud på tilsyneladende endeløse afskedsturneer. Alligevel er der næppe nogen, som har brugt så lang tid på at sige farvel som Ozzy Osbourne. Allerede for 30 (!) år siden bebudede heavy metal-sangeren sin afsked med turneen No More Tours opkaldt efter det succesfulde album No More Tears udsendt året inden. Det skulle i den grad vise sig at være falsk markedsføring, for snart var han tilbage igen (med en ny tour navngivet Retirement Sucks!), og måske havde han allerede på selvsamme plade givet et fingerpeg om dette, idet han på »Hellraiser« sang: »I keep saying that it’s getting too much/ But I know I’m a liar/ Feeling alright in the noise and the light/ But that’s what lights my fire«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Højmark

"Hvor samtidens hårde rockvokalister som Robert Plant og Jimmy Page brugte deres stemmepragt ...."

Ahem!

Blizzard of Ozz var tænkt som et band-projekt, ikke et Ozzy-soloprojekt. Og det var ikke Ozzy, der "endelig [fik] mulighed for selv at udfolde sig som sangskriver", da det var de tre andre medlemmer, som stod for at skabe musikken. Bassisten Bob Daisley stod for teksterne, ligesom bassisten Geezer Butler havde gjort det i Black Sabbath.