Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Det er svært ikke at fatte sympati for Niels Franks raseri mod epidemi af kvindedrab

Det er svært ikke at fatte sympati for Niels Franks raseri mod epidemien af kvindedrab i bogen ’Fanden tage dig’. Men bogen føles ikke ærlig, når den rækker ud efter klicheerne
Det ville være oplagt at beskrive Niels Franks bog som en autofiktiv størrelse – men den er ikke spor interesseret i den slags lege med virkelighed og fiktion.

Det ville være oplagt at beskrive Niels Franks bog som en autofiktiv størrelse – men den er ikke spor interesseret i den slags lege med virkelighed og fiktion.

Sara Galbiati

Kultur
2. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Digter og tidligere forfatterskolerektor Niels Franks nye bog Fanden tage dig er en skæbnefortælling. En fortælling om en familie, der lider under en diffus forbandelse, der som gift fra den horsensianske muld er sivet ind i kroppene: »Der har aldrig været noget vi kunne stille op,« skriver Frank et sted i bogen, der befinder sig et sted mellem dokumentar og personligt vidnesbyrd. 

Ikke blot stammen, men samfundet som sådan har sine forbandelser. Bogen, der bærer undertitlen »Beretning om et kvindedrab« vil rase over den statistik, der fortæller, at en kvinde hver måned dræbes af sin partner eller ekspartner i Danmark. Her er den skæbne tildelt forfatter Niels Franks søster, Elin Frank Just.

Fanden tage dig begynder med et citat skrevet af Elins mor til en af de andre børn mange år tidligere. Moren skriver om teenager-Elin, at hun »vil blive skuffet mange gange, men det siger man jo at man lærer meget af, forhåbentlig bliver hun klogere med tiden, uden at det skal gøre alt for ondt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her