Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Verdensstjerne uropførte en tryllebindende dansk violinkoncert

Violinisten Isabelle Faust og dirigenten Thomas Søndergård var i sync med Rune Glerups nye violinkoncert, hvor solisten fik fornemt modspil fra DR SymfoniOrkestret. Derefter var Sibelius i ilden to gange – med den sjette symfoni i en mageløst musiceret opførelse
DR’s torsdagskoncert havde den 15. september besøg af verdensstjernen Isabelle Faust, som var solist i uropførelsen af Rune Glerups violinkoncert Om Lys og Lethed. Her fotograferet ved en tidligere torsdagskoncert.

DR’s torsdagskoncert havde den 15. september besøg af verdensstjernen Isabelle Faust, som var solist i uropførelsen af Rune Glerups violinkoncert Om Lys og Lethed. Her fotograferet ved en tidligere torsdagskoncert.

Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Kultur
20. september 2022

Bruset fra Carl Nielsens forspil til Holger Drachmanns skuespil Hr. Oluf han rider virkede som en eventyrportal til koncertens hovedprogram, violinkoncerten af Rune Glerup og Jean Sibelius’ to sidste symfonier, som i høj grad lader lyset gennemtrænge orkesterspillet. Nielsen-stykket handler om nattens overnaturlige væsener, men til sidst varsler klokkespillets sølverklange, at lyset vender tilbage. Det var en smukt komponeret orkesteraften med Thomas Søndergård foran radiosymfonikerne og med den tyske violinstjerne Isabelle Faust som solist i uropførelsen af Glerups koncert.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her