Anmeldelse
Læsetid: 11 min.

Vintageskoen og Ralphs sweater: Auschwitz mellem museum og mytologi

Hvilken sko skal man vælge til logo for en udstilling om Auschwitz? Forlagschef og forfatter Simon Pasternak anmelder ’Auschwitz. Not long ago. Not far away’, der kan ses i Malmø Messehal, og genovervejer Holocaust-formidlingens dilemmaer
Den røde sko, som stammer fra en deputeret auschwitzfange, bliver også brugt i markedsføringen af udstillingen om Auschwitz i Malmø. »Hvor lækker og musealt agil kan man lave det 20. århundredes mest negative begivenhed for at gøre den relevant for et publikum?« spørger Informations anmelder i den sammenhæng.

Den røde sko, som stammer fra en deputeret auschwitzfange, bliver også brugt i markedsføringen af udstillingen om Auschwitz i Malmø. »Hvor lækker og musealt agil kan man lave det 20. århundredes mest negative begivenhed for at gøre den relevant for et publikum?« spørger Informations anmelder i den sammenhæng.

Musealia

Kultur
27. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Auschwitz. Not long ago. Not far away er et samarbejde mellem Auschwitz Birkenau-museet og den spanske »professionelle museumspartner« Musealia og er den første vandreudstilling nogensinde med genstande fra Auschwitz.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Christensen

Jeg så det for 17 år siden, og jeg syntes (og synes stadig), at montrerne med bjerge af sko, briller og andre genstande talte meget stærkt i sig selv. Der var ikke behov for mange ledsagende tekster, om nogen overhovedet.

Christian de Thurah

Fin anmeldelse.