Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Amsterdam’ er et vildtvoksende komediedrama om gode menneskers forsøg på at gøre det rigtige

David O. Russell fortæller med udgangspunkt i virkelige begivenheder en kringlet og mildt underholdende historie om kærlighed, tolerance og statskup i sin seneste film, ’Amsterdam’
Vennerne Burt (Christian Bale), Valerie (Margot Robbie) og Harold (John David Washington) kommer på sporet af et statskup i David O. Russells vildtvoksende ’Amsterdam’.

Vennerne Burt (Christian Bale), Valerie (Margot Robbie) og Harold (John David Washington) kommer på sporet af et statskup i David O. Russells vildtvoksende ’Amsterdam’.

Walt Disney

Kultur
6. oktober 2022

Som filmskaber laver amerikanske David O. Russell film som få andre. De kan indimellem minde lidt om landsmanden Wes Andersons farvestrålende, stilsikre værker, der er fuld af skæve figurer, men Russell er ikke lige så stringent og disciplineret en historiefortæller som Anderson, og hans film – fra Three Kings og I Heart Huckabees til Silver Linings Playbook og American Hustle – er både mere udadvendte og temperamentsfulde.

Således også Russells seneste værk, periodekomediedramaet Amsterdam, som han selv har både skrevet og instrueret, og som er løst – meget løst – baseret på virkelige begivenheder om tre venner, der bliver indblandet i skumle kræfters forsøg på statskup i USA. Filmen foregår i 1933 – med tilbageblik til Første Verdenskrig – og følger lægen Burt Berendsen (Christian Bale), den sorte advokat Harold Woodman (John David Washington) og sygeplejersken og kunstneren Valerie (Margot Robbie).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her