Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Bob Dylan tog os med på veloplagt pilgrimsvandring i livets tusmørke

Det sene hovedværk ’Rough and Rowdy Ways’ var det absolutte tyngdepunkt, da Bob Dylan gæstede København med rusten klang, mørk visdom og stærke sange
Til Bob Dylans koncert i Royal Arena var der totalt forbud mod telefoner, ligesom pressefotografer var forment adgang. Derfor bringer vi ikke noget foto til denne anmeldelse.

Til Bob Dylans koncert i Royal Arena var der totalt forbud mod telefoner, ligesom pressefotografer var forment adgang. Derfor bringer vi ikke noget foto til denne anmeldelse.

Kultur
3. oktober 2022

»Things Aren’t What They Were …« står der på plakaten til Bob Dylans aktuelle tour, der for en 81-årig musiker optimistisk er sat til at vare helt frem til 2024. Udsagnet bringer nemt associationerne frem til den ret glimrende Dylan-sang »Things Have Changed« med det desillusionerede omkvæd: »I used to care, but things have changed.« Et omkvæd, der blot fremstår endnu mere trøstesløst, når det synges af en person, der i sine unge år blev løftet op på den kunstneriske piedestal som en profet for den politiske vakte amerikanske folkemusik.

Sluk mobilen i Bobs biograf

Lad det være sagt med det samme: Sangene fra dén æra fylder ikke meget, da Dylan og hans band slår vejen forbi Royal Arena den sidste aften i september. Det gør til gengæld sangene fra hans seneste album, Rough and Rowdy Ways. Da albummet udkom i 2020, var det lidt af en begivenhed, eftersom det var det første studiealbum med nye sange fra Dylan i otte år, da han i en sen alder ellers mest har haft fokus på at croone sig gennem den amerikanske sangskat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

Fint stemningsbillede - og godt at koncerten var som den skulle være!

Det passer altså ikke at Royal Arena kun var halvfuld. Der var bestemt ikke udsolgt, men for mig så det ud til at mindst 90 % af pladserne var besat.