DF skruer op for dysterheden og dropper idyllen i årets valgvideo

DF har ladet sig inspirere af Sverigedemokraternas seneste valgvideo med dens gennemført dystopiske fremstilling af et velfærdssamfund rendt over ende af indvandrere. DF har dog givet deres video et mere konsekvent islamofobisk fokus
Morten Messerschmidt har taget den bekymrede mine på i Dansk Folkepartis nye valgvideo ’Vi skal sætte danskerne først’.

Morten Messerschmidt har taget den bekymrede mine på i Dansk Folkepartis nye valgvideo ’Vi skal sætte danskerne først’.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kultur
12. oktober 2022

Det plejer først at være lidt inde i Dansk Folkepartis valgvideoer, at mørket sætter ind. Idyllen skal lige etableres, før man fremhæver truslerne mod den med ildevarslende underlægningsmusik, mørkt eller sorthvidt filter på optagelser af muslimer, der foretager sig alt fra at gå hen ad gaden til at bekæmpe det vestlige samfund. Herefter plejer videoen at slutte med en løfterig blå himmel og billeder af det Danmark, vi kender fra guldaldermalerier og turistbrochurer.

I en tidlig og klassisk DF-valgvideo fra 2007 så man et sejlskib pløje sig gennem gråblå bølger i hele tyve sekunder, hvorefter stillbilleder af grinende pensionister blev afløst af droneskud af Dybbøl Mølle og margueritter, der vajer i vinden, inden der blev klippet til optagelserne af de to fly, der flyver ind i World Trade Center.

I Jeg er Danmark fra 2011 afløses en grapefarvet solnedgang af billeder af brændende bygninger og en folkemasse, der svinger med flag med arabisk skrift på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Siersbæk

Så bliver trådene fra 2001 og 2007 taget op!
Messerschmidts racismedømte plakat og hans heilen i Grøften i Tivoli bliver fulgt fornemt op nu, hvor han er blevet formand for det stadig mindre "folkeparti".

Jeg ser frem til den (gen)kommende sag mod kassebedrøveren, og til at han bliver sat til afsoning.

Jeg tror ikke engang at Folketinget kommer til at tage stilling til hans værdighed....

Freddie Vindberg

Man har set det før, ikke sandt, de her forskellige slags angst-valgvideoer. De har desværre ikke overlevet sig selv.

Ib Gram-Jensen

Så bandekrige skyldes Islam - så må forklaringen på rockerkrigene i 1980erne og 1990erne jo være, at rockerne var/er muslimer?

Thomas Stage, Morten Jensen, Lillian Larsen, Lisbeth Glud, Eva Schwanenflügel og Jan Damskier anbefalede denne kommentar

og genindfør så nakkedraget ! – vilkommen i koppenhakken rotgro me flø å en over nakken – forstemmende ! – salig propagandaministeren P Joseph G må rotere i graven i arg misundelse over den yderst professionelt fordrejede video – føjforsatan ! – må de kædedanse limbo på spærregrænsen

Stuerene bliver de aldrig!!!!!