Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Elizabeth’ er uærbødig, men ikke uempatisk film om den nyligt afdøde britiske dronning

Roger Michell fortæller ikke hele sandheden om dronning Elizabeth og hendes 70 år som regent i dokumentarfilmen ’Elizabeth’, men han får dygtigt illustreret, hvordan hun både har været en konstant og forsøgt en form for modernisering
Elizabeth var blot 25 år gammel, da hun i 1952 blev kronet til dronning af Storbritannien.

Elizabeth var blot 25 år gammel, da hun i 1952 blev kronet til dronning af Storbritannien.

Angel Films

Kultur
14. oktober 2022

På et tidspunkt i Roger Michells dokumentarfilm om nyligt afdøde dronning Elizabeth, den enkelt betitlede Elizabeth – der nu når danske biografer med ganske god timing – er der et gammelt filmklip, hvor to mænd kommer gående med en stor papfigur af dronningen. Figuren vender på hovedet, og mændene bliver råbt ad og skældt ud for ikke at have respekt for monarken.

Det samme synes lidt at have været tilfældet for Michell selv. Han blev kritiseret for filmen, der da heller ikke ligefrem forholder sig andægtigt til dronningen, der døde den 8. september i år, 96 år gammel, efter 70 år som regent.

Michell, der døde i september sidste år, blot 65 år gammel, gav filmen undertitlen A Portrait in Part(s), og det er da også en noget fragmentarisk – inddelt i emner – men bestemt ikke uspændende oplevelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her