Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ensomhed med ensomhed på

’Kunsten at være okay’ på Nørrebro Teater skaber et lækkert eskapismeshow af navlepilleri og selvynk. Det kunne være sjovt, hvis ikke teksterne var så klichéagtige. For de otte skuespillere er skønne og besnærende musikalske
Så står de der i deres gule badetøj og føler sig kiksede og ensomme alle sammen i ’Kunsten at være okay’ på Nørrebro Teater. Det kan man egentlig godt forstå. Det gør vi tilskuere i publikum faktisk også.

Så står de der i deres gule badetøj og føler sig kiksede og ensomme alle sammen i ’Kunsten at være okay’ på Nørrebro Teater. Det kan man egentlig godt forstå. Det gør vi tilskuere i publikum faktisk også.

Büro Jantzen

Kultur
4. oktober 2022

Nanna Cecilie Bang er en af tidens hotteste unge dramatikere. ’Overærlighedsekspert’ kalder Nørrebro Teater hende i præsentationen af forestillingen Kunsten at være okay. Og ja. Nanna Cecilie Bang er overærlig. Men hun er også overnærtagende. Der er tilsyneladende intet, der slipper forbi hendes sansers sarkastiske, kvindelige fangarme.

Det er hamrende morsomt og skarpt, når hun skaber monologer. Men det er også problematisk, når hun skaber dramatik for flere personer. Alle hendes figurer kommer nemlig til at virke ens: Som unge i 20’erne og 30’erne drevet ud i desperation af ensomhed, angst og mindreværd sammen med offeragtige sexoplevelser og forliste datingaftaler. Men også unge, der bare er så selvoptagede, at de aldrig føler egentlig empati med andre – og som slet ikke kan tackle noget så basalt som et venskab.

Kunsten at være okay er blevet en musikforestilling for otte begavede, yngre skuespillere, der spiller og synger så indædt, at det unge publikum rejser sig op og klapper bagefter. Alligevel føles forestillingen som en kliché over selvynk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her