Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Genudgivelsen af Giménez’ antifascistiske klassiker er af høj kvalitet

Tegneserien ’Vores kvarter’ er en klassiker fra øverste hylde og en hjørnesten i spanske Carlos Giménez’ autofiktive forfatterskab. Den er netop genudgivet på dansk
Kultur
21. oktober 2022
Spanske Carlos Giménez tegner menneskeskæbner med lige dele humor og tragik

Spanske Carlos Giménez tegner menneskeskæbner med lige dele humor og tragik

Spanske Carlos Giménez (f. 1941) trækker i sin tegneseriegerning på en barndom i vanrøgt under sit lands socialforsorg, en ungdom i Madrids brogede arbejderkvarterer og sit tidlige professionelle liv som tegner i 60’ernes vilde Barcelona. Han tegner menneskeskæbner med lige dele humor og tragik, fatalistisk hjemsøgt af fascismens spøgelse. En hjørnesten i hans autofiktive forfatterskab, Vores kvarter – en af tegneseriens store antifascistiske klassikere – er netop blevet genudgivet på dansk.

Giménez skabte sig i løbet af 60’erne en karriere på det i stigende grad internationaliserede spanske tegneseriemarked med alskens genreserier, med udspring i mellem- og efterkrigstidens store amerikanske eventyrstriber af folk som Milton Caniff og Frank Robbis og mod årtiets afslutning med decideret politiske undertoner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her