Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

’Gift ved første blik’ er blevet et program om bruddets takt og tone

Målt på antallet af ægteskaber, der fortsætter efter de fem uger, programmet varer, satte årets sæson af ’Gift ved første blik’ bundrekord. Men så tilbød det til gengæld en mulighed for at se og snakke om, hvilke forventninger folk har til et brud
Det midaldrende par Sten og Mette kom ellers så godt fra start ved helt tydeligt at kunne se det lækre i hinanden, men endte med bare at skrue gradvist ned for kontakten.

Det midaldrende par Sten og Mette kom ellers så godt fra start ved helt tydeligt at kunne se det lækre i hinanden, men endte med bare at skrue gradvist ned for kontakten.

Fra DR

Kultur
21. oktober 2022

I et afsnit af den amerikanske komedieserie Seinfeld oplever karakteren Elaine, at hun altså ikke kan være sammen med en mand, der ikke slår op på en ordentlig måde. »For mig er det en af de vigtigste dele af et forhold,« siger hun, og denne replik har for mit vedkommende hængt som et mantra over hele den netop afsluttede ottende sæson af Gift ved første blik.

Aldrig før har deltagerne, der alle er blevet gift med en fremmed, som programmets eksperter ud fra samtaler og diverse spørgeskemaer og personlighedstest vurderer, de ville passe godt sammen med, været så lunkne. Så skeptiske over for, om der nu også var »et match«. Så skuffede over måderne, hvorpå den tildelte partner adskilte sig fra dem selv, og så frustrerede over at blive mødt med samme skuffelse. 

Gennem otte afsnit har febrilske blikke flakket rundt efter en nødudgang. Nogle fandt den hurtigt, men valgte for »eksperimentets skyld« at stå og hænge lidt i døren, før de tog skridtet og forlod deres forcerede forhold. Andre fik pludselig brug for den og måtte afslutte ægteskabet, før de fem planlagte uger var gået.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her