Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Hele udstillingen handler om et eneste værk af Matisse, og det er en enestående oplevelse

Enestående og yderst sjælden Matisse-udstilling er netop åbnet på Statens Museum for Kunst. Den handler udelukkende om værket ’Det røde atelier‘, dets historie og den kunst, som er afbildet på maleriet
Udstillingen på SMK viser værket ’Det røde atelier’ (1911) Henri Matisse og alle de af hans værker, der optræder på maleriet. Det er udlånt til SMK af MoMA, New York.

Udstillingen på SMK viser værket ’Det røde atelier’ (1911) Henri Matisse og alle de af hans værker, der optræder på maleriet. Det er udlånt til SMK af MoMA, New York.

Succession H. Matisse/VISDA 2022

Kultur
20. oktober 2022

Efter at have set den ene storstilede gruppeudstilling efter den anden i år er der noget utroligt befriende ved Statens Museum for Kunsts (SMK) nyåbnede udstilling med franske Henri Matisse (1869-1954), der udelukkende drejer sig om et eneste værk.

Værket Det røde atelier blev malet i 1911, og det store maleri forestiller et lille udsnit af Matisses’ atelier med både møbler og værker, der hænger på væggene, står lænet op ad væggen i bunker eller er placeret på bord og piedestaler. Det hele samles af den karakteristiske røde venetianske oliefarve, der er smurt ud over hele rummet, så møbler, gulv og vægge nærmest går i et, og som får de gengivne værker til at lyse op i maleriet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Har selv set Matisse-udstillingen og er dybt skuffet. Det ene billede var muligvis spændende nytænkt, da Matisse malede det. I dag virker en heldigvis meget lille udstilling omkring nogle varianter af samme røde billede som vildt overkill.
...og der stod vi så og stirrede andægtige og tænksomme på det enorme, grimme røde billede.

Alan Frederiksen

Se eventuelt kurator Dorthe Aagesen interessante video om "Det røde atelier".
Historien om 'Det røde atelier
https://www.youtube.com/watch?v=lvAGb0Zcls0

Den mest interessante anmeldelse jeg kunne finde af "Det røde værelse" er denne fra New York Times.
The Secrets Lurking Inside Matisse’s ‘Red Studio’
https://www.nytimes.com/2022/08/26/arts/design/matisse-red-studio-painti...

Jeg vil i hvert tilfælde meget gerne se udstillingen på SMK.