Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Ingen kender dagen’ er en stærk dansk multiplotfilm med tillidstema

I den nye film ’Ingen kender dagen’ fletter Annette K. Olesen fem forskellige historier sammen med stort held. Alle er fortalt med en usædvanlig forståelse for, hvor lidt seeren behøver at vide for at engagere sig i karaktererne og deres situation
Pigen Laura går i et af de fem selvstændige handlingsspor i ’Ingen kender dagen’ tur langs Vesterhavet med sin mor. Var det ikke for hendes uforklarede blå øje, hendes ubesvarede spørgsmål og den uro, der hviler over dem begge, ville det være et perfekt billede på idyl og samhørighed.

Pigen Laura går i et af de fem selvstændige handlingsspor i ’Ingen kender dagen’ tur langs Vesterhavet med sin mor. Var det ikke for hendes uforklarede blå øje, hendes ubesvarede spørgsmål og den uro, der hviler over dem begge, ville det være et perfekt billede på idyl og samhørighed.

Kultur
27. oktober 2022

Spørgsmål om tillid gennemsyrer Annette K. Olesens gode multiplotfilm, Ingen kender dagen, hvori fem historier, der udspiller sig den samme sensommerdag fem forskellige steder i Danmark (plus luftrummet og Kabuls lufthavn), flettes sammen. Gode spørgsmål, endda, som dyrkes med solid nysgerrighed og en vis uforudsigelighed, selv om man i flere af historierne fra starten kan se nogenlunde, hvor det bærer hen. Fælles for filmens karakterer er, at de alle sammen er overladt til andres velvilje og ærlighed. Af den grund er de også alle sammen potentielt på spanden.

En læge ved navn Eva (Trine Dyrholm) er en del af det hold, der eskorterer afviste afghanske asylansøgere tilbage til hjemlandet i et fly chartret til lejligheden (i tiden før Talebans magtovertagelse), og er således nødt til at mønstre en vis tillid til de myndigheder, hun arbejder for. 9.-klasseseleven Emil (Emil Aron Dorph) møder duknakket op til en skoledag, hvor klassen summer af snak om et pikbillede, han har sendt, og som er blevet delt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her