Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Kendrick Lamar revolutionerede både diskret og vulgært koncertformatet i Royal Arena

Den amerikanske rapper Kendrick Lamars mesterlighed er hans bumlede og hullede portrætter af mennesket som uperfekt. Som et væsen, der hele tiden ryger i grøften, fordi idealerne og drømmene punkteres af virkeligheden. Det på trods var hans vildt tænkte og vildt udførte koncert lørdag aften perfekt
Til Kendrick Lamars koncert i Royal Arena var pressefotografer forment adgang. Derfor bringer vi ikke noget foto til denne anmeldelse.

Til Kendrick Lamars koncert i Royal Arena var pressefotografer forment adgang. Derfor bringer vi ikke noget foto til denne anmeldelse.

Kultur
17. oktober 2022

Vi er 17.000 mennesker i Royal Arena, og vi er lige oppe at snappe efter vejret samtidig.

Det sker i en klaveroase midt i den ellers hjertepumpende trommerytmik og dobbelttemporap på nummeret »United in Grief« ved lørdag aftens udsolgte koncert i Ørestaden med Kendrick Lamar.

Hovedpersonen har fået dyre vaner som enhver anden succesfuld rapper. Alt det, han ellers har harceleret imod. Men han er også gået i terapi, får vi senere i sangen at vide.

Lige her i begyndelsen af koncerten har publikum brugt et splitsekund på at fylde lungerne, og så rapper hele salen med på »I grieve different«. Og så: »Hu!« Der kan ikke være en kvadratcentimeter uden gåsehud i salen i de sekunder.

Og det er ikke sidste gang, det sker. Det Lamar-belæste (det er vildt lange, varierede tekster) og omkuldblæste publikum er en vigtig medspiller ved en koncert, der så også er magisk helt i egen ret.

Det er en af de mest gennemarbejdede og diskret nytænkte koncerter, der endda uden den største teatertorden og lys og fis og ballade var det største dunder og under.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her