Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Kvindefrigørelsen fortalt gennem opfindelsen af Carmen-curleren

En jordnær bondekone og en flyvsk erhvervsmand står for at revolutionere skønhedsindustrien i den nye DR Drama-serie ’Carmen Curlers’. Præmissen er god, men det er snarere i den visuelle forløsning end i selve historien, at serien er original
DR’s ’Carmen Curlers’ handler om den landvinding i skønhedsindustrien, som serien har fået titel efter, men også om social ulighed og rigide kønsroller, der umyndiggjorde kvinder og gjorde mænd til nogle værre indebrændte bæster.

DR’s ’Carmen Curlers’ handler om den landvinding i skønhedsindustrien, som serien har fået titel efter, men også om social ulighed og rigide kønsroller, der umyndiggjorde kvinder og gjorde mænd til nogle værre indebrændte bæster.

Pressefoto: DR

Kultur
3. oktober 2022

Fire minutter inde i første afsnit af den nye DR Drama-serie Carmen Curlers bryder en endnu ikke præsenteret gruppe karakterer ud i dans og lover hermed på seriens vegne, at dette skal være luksusudgaven af et dansk periodedrama om klasse, køn, teknologisk udvikling og tidernes skiften. Sådan viser konceptuerende instruktør Natasha Arthy, at denne serie, skabt og skrevet af Mette Heeno, ikke bare lægger sig i slipstrømmen af lignende serier som Krøniken, Sygeplejeskolen, Badehotellet og bag dem, den genredefinerende danmarksskildring Matador, men også insisterer på at skabe sin egen stil.

Det er bare en ganske lille dansescene, knap et minut danser den frisør, vi snart skal lære at kende som den blide og dedikerede Frans (dejligt roligt spillet af Nicolai Jørgensen), højtideligt i slowmotion frem og tilbage foran spejlet mellem de damebladslæsende kunder, der sidder indhyllet i frisørslag og med hætter over de papillotter, der skal give dem moderigtige krøller. Så er tonen og temaet slået an: Det skal handle om mennesker, der længes, og om drømme om lethed og skønhed. Blandt andet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Inspirationen er jo tydeligvis fra Dennis Potter.

Eva Schwanenflügel

Dennis Potter opfandt Carmen Curlers?

Steffen Gliese

Ha-ha, Eva Schwanenflügel, måden at fortælle historien på.

Christian de Thurah

Ja, jeg kom også til at tænke på “The Singing Detective”.. Den er ikke let at leve op til, men lad os nu se.

Tine Sørensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Dennis Potter, var han ikke bror til Harry Potter?

Nej, han hed vistnok noget andet.

Eva Schwanenflügel

Harry Potter var enebarn ;)

Steffen Gliese

Dennis Potter var ligeså revolutionerende for tv-serien, som Carmen Curlers var for kvindens emancipation på arbejdsmarkedet OG hårmoden.
https://www.youtube.com/watch?v=XpnyPl8-ZcQ