Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Lars von Trier brænder hele lortet ned til grunden i sidste afsnit af ’Riget Exodus’

Det er blevet juleaften i sidste afsnit af ’Riget Exodus’, og det er også sidste chance for Karen for at få uddrevet både de gode og de onde ånder fra Rigshospitalet. Lykkes det mon? N.B. Man bør ikke læse denne anmeldelse, før man har set afsnittet
Bulder (Nicolas Bro) lytter til ånden Salomon, der skal hjælpe ham og Karen og Krogen med at uddrive de onde ånder fra Riget i sidste afsnit af ’Riget Exodus’.

Bulder (Nicolas Bro) lytter til ånden Salomon, der skal hjælpe ham og Karen og Krogen med at uddrive de onde ånder fra Riget i sidste afsnit af ’Riget Exodus’.

Henrik Ohsten/Viaplay

Kultur
31. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det var lige godt Satans! Og det mener jeg sådan i helt bogstavelig forstand. Det var ikke lige den slutning på Riget Exodus og hele Riget-sagaen, som jeg havde forventet. Og så er alt jo egentlig, som det skal være. Det er igen lykkedes Lars von Trier og Niels Vørsel at tage røven på mig.

Men lad os begynde med begyndelsen af det femte og sidste afsnit af Rigets tredje sæson: Det er blevet den 24. december, juleaften, og Karen (Bodil Jørgensen) har travlt. Hun skal gøre klar til den store uddrivelse, til eksodus, som igen skal gøre Rigshospitalet til et sikkert og fredeligt sted uden hverken gode eller onde ånder. For at kunne gøre det har hun brug for en ånd, og den lykkes det hende, Bulder (Nicolas Bro) og Krogen (Søren Pilmark) at købe på taget af Riget, hvor psykiateren Parok (Jens Albinus) holder til og fordriver tiden med at fange ånder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Håber den kommer på Blu-ray

Søren Kristensen

Er der ikke noget med at den kommer i fjernsynet til næste år?