Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Lilian Munk Rösing skriver så nænsomt om tingene og farverne, at man genkender dem på ny

’Modvind og mascara’ er en virkelig dårlig titel, men heldigvis er stort set alt andet godt ved Lilian Munk Rösings tredje bog
Munk Rösing har et særligt blik for det, der kan ses, men endnu ikke er blevet opdaget, hvilket gør hende til en særdeles original betragter af kunst, skriver Informations anmelder.

Munk Rösing har et særligt blik for det, der kan ses, men endnu ikke er blevet opdaget, hvilket gør hende til en særdeles original betragter af kunst, skriver Informations anmelder.

Sigrid Nygaard

Kultur
7. oktober 2022

Det er jo noget nær umuligt at skrive en anmeldelse af en bog, endda af en anmelderkollega, der handler om at elske de ting, man selv elsker: Marguerite Duras’ vanvidskvinder, Anne Marie Carl-Nielsens dyrefigurer, verselinjen fra Kaj Munks digt om, at anemone-amazonen er en flig af nådens trone. Ja, litteraturlektor, kritiker og forfatter Lilian Munk Rösing har i sandhed god smag.

I bogen Modvind og mascara skriver hun om farveteori og yoga, Døden i Venedig og Don Giovanni, coronanedlukkede storbyer og en anoreksisyg søn. Titlen er så noget af det eneste, der nærmer sig smagløshed: Munk Rösing har en forkærlighed for kitsch, men bogstavrimet er altså for let og spagt, det minder mig om Fyre & Flammer-bogserien, som jeg rigtig nok lærte alt om oppustelige bh’er af i 12-årsalderen, men også voksede fra. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her