Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Riget Exodus’ er en rendyrket komedie – lavet med et skævt, uartigt smil

I fjerde og næstsidste afsnit af ’Riget Exodus’ skruer Lars von Trier og Niels Vørsel op for komikken, forløber sig lidt med MeToo og lægger op til en grand finale i næste og sidste afsnit. NB. Man bør ikke læse denne anmeldelse, inden man ser afsnittet
Karen (Bodil Jørgensen) og Bulder (Nicolas Bro) må sammen med Judith (Birgitte Raaberg) søge tilflugt på overlæge Pontopidans (Lars Mikkelsens) kontor, da de møder deres egne, onde dobbeltgængere i fjerde afsnit af ’Riget Exodus’.

Karen (Bodil Jørgensen) og Bulder (Nicolas Bro) må sammen med Judith (Birgitte Raaberg) søge tilflugt på overlæge Pontopidans (Lars Mikkelsens) kontor, da de møder deres egne, onde dobbeltgængere i fjerde afsnit af ’Riget Exodus’.

Henrik Ohsten/Viaplay

Kultur
24. oktober 2022

»Hvis Riget skal reddes, så må man bare tage de skrammer, det giver‚« siger Karen (Bodil Jørgensen) noget så fornuftigt til sin hjælper, portøren Bulder (Nicolas Bro), da de igen løber ind i den og det onde selv et sted i kældrene under Rigshospitalet. Vi er nået til fjerde og næstsidste afsnit af Riget Exodus, der er tredje og efter alt at dømme sidste sæson af Lars von Trier og Niels Vørsels bindegale spøgelsesserie.

Og det giver skrammer at redde Riget – er det i øvrigt både hospitalet og hele Danmark, Karen hentyder til? Karen og Bulder løber for eksempel ind i deres egne dobbeltgængere, der viser sig at være negativer af dem og ikke have spor godt i sinde. Det er grunden til, at de to, sammen med lægen Judith, Lille- og Storebrors mor (Birgitte Raaberg), må søge tilflugt på overlæge Pontopidans (Lars Mikkelsens) kontor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kun for folk med Viaplay?

Maia Aarskov:
Den skulle også komme på DR, men det vides vist ikke hvornår endnu.