Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’The Lost King’ fortæller om dengang, man fandt Richard III under en parkeringsplads

Stephen Frears fortæller i ’The Lost King’ en underholdende, dramatisk og opbyggelig historie om en kvinde, der trodser sin sygdom og har held med at finde den udskældte kong Richard III’s jordiske rester under en parkeringsplads i Leicester
Sally Hawkins spiller amatørhistorikeren Philippa Langley, der bliver som besat af at finde Richard III i Stephen Frears’ ’The Lost King’. Foto: UIP

Sally Hawkins spiller amatørhistorikeren Philippa Langley, der bliver som besat af at finde Richard III i Stephen Frears’ ’The Lost King’. Foto: UIP

Kultur
27. oktober 2022

Det vakte forståeligt nok en vis opsigt dengang for ti år siden, hvor man fandt den britiske kong Richard III’s jordiske rester under en parkeringsplads i Leicester. Siden blev kongen, der døde på slagmarken i 1485, genbegravet fra byens katedral, og historien om ham som grusom tronraner blev omskrevet, så han nu igen blev en del af den officielle kongerække.

Fortællingen om, hvordan det gik til, at Richard III blev fundet, opruller instruktør Stephen Frears og manuskriptforfatter Steve Coogan i den nye spillefilm The Lost King, der i høj grad også er et portræt af kvinden, som var den drivende kraft i projektet, amatørhistorikeren Philippa Langley (Sally Hawkins).

Philippa lider af ME, et kronisk træthedssyndrom, der især melder sig, når hun bliver stresset, og hun er næsten lige vendt tilbage til sin arbejdsplads efter en længere sygemelding. Hun har to sønner med eksmanden John (Steve Coogan) og forsøger på bedste beskub at få familiens lettere hektiske tilværelse i Edinburgh i Skotland til at hænge sammen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ulrik Gutt-Nielsen

Jeg vidste ikke det med Leicester Universitet, men det er helt tydeligt i den her presse-seance, hvor forskerne én for én fortæller om fundet. Først til allersidst nævnes Philippa, og hun får hverken ordet eller billedet: https://www.youtube.com/watch?v=91R-LkW2x3s

Peter Andersen

Det er længe siden, en anmeldelse har givet mig så meget lyst til at se en film.