Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Tv-serien ’The Bear’ er vanvittig god og vedkommende underholdning

Showrunner Christopher Storer har med ’The Bear’ lavet en sjældent velformet tv-serie om familier, fremtidsdrømme og en restaurantverden fuld af personlighed og temperament
Carmy (Jeremy Allen White) vender i Christopher Storers fremragende serie ’The Bear’ hjem til Chicago for at overtage sin brors restaurant. Foto: Disney+

Carmy (Jeremy Allen White) vender i Christopher Storers fremragende serie ’The Bear’ hjem til Chicago for at overtage sin brors restaurant. Foto: Disney+

Kultur
14. oktober 2022

Bjørnen i titlen på Christopher Storers fremragende Disney+-serie The Bear betyder flere ting: Det er, hvad hovedpersonen, kokken Carmen Berzatto (Jeremy Allen White), indimellem kaldes. Det er også navnet på det amerikanske fodboldhold, der har hjemsted i byen, hvor serien foregår, Chicago. Og så er det mere metaforisk den vrede bjørn, som Carmy – som han mest kaldes – i sine drømme forsøger at tæmme, og som igen repræsenterer både Carmys egne indre dæmoner og den familie, han er født ind i, men har store problemer med.

Da første sæson af The Bear begynder, er nogle og 30-årige Carmy stort set lige vendt tilbage til Chicago efter at have arbejdet som kok på en af verdens bedste restauranter i New York. Tidligere har han stået i lære på Noma i København – restauranten og de seneste 15-20 års danske madrevolution er et tilbagevendende tema i serien – og han regnes for at være en af sin generations bedste kokke. Men så besluttede hans storebror Mikey sig for at blæse hjernen ud på sig selv og efterlade sin italienske restaurant til Carmy.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Den må prøves.