Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Vi har været vant til at se på Franciska Clausen på én måde, men på Aros kan hun alt muligt på én gang

På Aros får Franciska Clausen endelig den generøse museumsudstilling, hun fortjener. Alt er med. Både portrætter og reklamer og de avantgardeværker, hun hidtil har været kendt for. Her bliver det tydeligt, hvor formdannende og kompositorisk stærk hun var i det hele

’Skruen’ er nok Franciska Clausens mest kendte værk. Franciska Clausen: ’Skruen’ (1926-28)

Kunstmuseet Brundlund Slot, Museum Sønderjylland /Fonden Franciska Clausens Samlinger

Kultur
14. oktober 2022

Der raser en Franciska Clausen-feber for tiden. 100 år efter, kunstneren tog til Berlin og Paris, og som den eneste dansker var en del af den avantgardistiske fortrop i kunsten, har danskerne nu fået øjnene op for hendes talent og nybrud med hele to nye udgivelser og en stor museal soloudstilling.

Hele billedet kalder Aros deres udstilling med Franciska Clausen (1899-1986). Sidste år var der en flot udstilling med hende på Gl. Holtegaard i selskab med læremesteren Léger og kollegaen GAN, men nu er det endelig blevet Clausens helt egen tur til en museal præsentation, der samler hele oeuvret, og ikke kun kigger på de formative år blandt avantgarden i Paris.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her