Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Anklagen’ er en voldsom fortælling om overgreb, samtykke og to ødelagte liv

Det er ord mod ord i franske Yvan Attals nye, tankevækkende film, ’Anklagen’, hvor en ung mand anklages for at have voldtaget en ung kvinde
Mila (Suzanne Jouannet) sammen med Alexandre (Ben Attal), som hun anklager for voldtægt i Yvan Attals ’Anklagen’.

Mila (Suzanne Jouannet) sammen med Alexandre (Ben Attal), som hun anklager for voldtægt i Yvan Attals ’Anklagen’.

Jerome Prebois/Filmbazar

Kultur
10. november 2022

En ung mand på 21 og en ung kvinde på 17 er til fest sammen. Han overtaler hende, der aldrig har drukket før, til at drikke et glas champagne. De går ud for at trække lidt luft i en nærliggende park. Det er køligt, og han finder et redskabsskur, hvor de kan lune sig og ryge lidt hash. De har sex, men da de kommer ud, er deres historier om, hvad der foregik i skuret, vidt forskellige.

Han siger, at hun gerne ville og var ophidset. Hun siger, at han var truende og forgreb sig på hende – voldtog hende. Det er ord mod ord, og det er omdrejningspunktet i den franske filmskaber Yvan Attals nye, interessante film, Anklagen, der ligesom en anden af ugens premierefilm, abortdramaet Call Jane, blander sig i en endog meget aktuel og følsom debat, der ikke mindst handler om at give stemme til kvinder, som har været udsat for overgreb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her