Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Eksperimentel teaterforestilling om Tine Bryld og ’Tværs’ er for flosset

Unges hemmeligheder hvirvles op i teaterforestillingen ’Tværs’ på Aveny-T i en oprigtig hyldest til Tine Bryld og hendes elskede radioprogram. Det eksperimenterende teaterformat er hjertevarmt, men også ret kejtet
De fire unge skuespillere i ’Tværs’ deler generøst ud af egne teenageoplevelser i et spændende, men ret flosset teaterkoncept på Aveny-T.

De fire unge skuespillere i ’Tværs’ deler generøst ud af egne teenageoplevelser i et spændende, men ret flosset teaterkoncept på Aveny-T.

Emil Rostrup

Kultur
7. november 2022

»Det er virkelig svært at lave radio på teater,« siger de fire unge, dedikerede skuespillere til teenagepublikummet, der er klatret op på de brede siddetrapper på Aveny-T’s nye foyerscene. 

Alligevel kæmper de fire skuespillere bravt for at realisere ideen. De unge tilskuere fra 9. klasse kender godt nok ikke til oraklet Tine Bryld (1939-2011), der som empatisk socialrådgiver og fordomsfri voksen fik de unges tillid i DR’s radioprogram Tværs på P1 fra 1972 til 2008. 

Selv om forestillingen er en samarbejdsproduktion mellem DR og Aveny-T, må skuespillerne åbenbart ikke afspille så meget som et eneste svar med Tine Brylds ellers så særlige stemme. I hvert fald siger de flere gange undervejs om lydklip fra udsendelserne, at de ikke må bruge dem i forestillingen. Det virker temmeligt tåbeligt. Men okay. I stedet har skuespillerne klippet fotos af Tine Brylds ansigt ud på papir og sat elastikker i, så billederne kan fungere som masker. Og så spørger de ellers drillende hinanden: »Hvem skal spille Tine?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her