Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Björks musikalske verden er veldanset, men også lidt kedelig

Björks musikalske verden fortolkes som visuel dansekoncert med kraftfuld og flot dans hos Holstebro Dansekompagni. Det bliver bare også lidt statisk
Dansernes brystkasser pumper som blodårer i Gunilla Linds koreografi ’Aorta’ under ’Björk’ hos Holstebro Dansekompagni.

Dansernes brystkasser pumper som blodårer i Gunilla Linds koreografi ’Aorta’ under ’Björk’ hos Holstebro Dansekompagni.

PR Foto

Kultur
8. november 2022

Lyden af Björks musik er lyden af skrøbelighed og styrke. Med den svageste hvisken og de vildeste råb – med violinstorme og dunkende trommer. Björks musikalske univers og hendes evigt transformerende krop er blevet udgangspunktet for Holstebro Dansekompagnis forestilling Björk.

Egentlig er der tale om to forskellige danseværker skabt af den libanesisk-amerikanske koreograf Dolly Sfeir og den danske koreograf Gunilla Lind. To værker for de samme seks dansere – danset til musikalske Björk-collager af i alt otte sange, som komponisten Marie Højlund og lyddesigneren Asger Bruun har tilført masser af ekstra knirken, scratch, knivsliben og åndedrag. Faktisk har de genskabt Björks sange med så mange effekter, at man kommer til at savne originalernes renhed. Uanset hvor lækkert Domenico Mannelli spiller guitar, og hvor sprødt Katrine Grarup Elbo spiller violin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her